AFT 6020+ADR

AFT 6020+ADR típusú szippantó felépítmény

Szállítható anyagok:
ún. " undort keltő anyagok " (korábbi ADR 6.2 osztály), ADR 3., 6., 9. osztályba tartozó olyan anyagok, melyeknél a számítási nyomás nem több mint 4 bar, valamint a szállított anyag lobbanáspontja min. 61 Cº egyéb, ADR hatálya alá nem eső, nem aktívan korrozív, kis szárazanyag-tartalmú (max. 15%) kommunális szennyvizek, folyadékok. A felépítmény ezen anyagok felszívására, biztonságos közúti szállítására, gravitációs, vagy túlnyomás alatti ürítésére alkalmas.
A felépítmény fő egysége egy fekvő hengeres, hátrafelé lejtő szénacél tartály, melyet elől hegesztett, hátul teljes keresztmetszetében mechanikusan nyitható, 6-pontos zárású sekélydomborítású fenekek zárnak le. A hátsó fenéken van az NA 120-as tolózárral szerelt töltő - ürítő csonk. A tartály telítettségét a mellső fenéken lévő úszódobos, skálázott szintmutató jelzi. A túltöltést és a felszívott anyagnak a kompresszorba jutását egy kettős úszógömbös záróelem és egy lecsapató edény, míg a megengedettnél nagyobb tartálynyomás kialakulását rugóterhelésű biztonsági szelep akadályozza meg. A folyadéklengéseket a tartály belsejében kialakított hullámtörő mérsékli. 
A szippantó felépítmény tartályát egy 6 m³-es és egy 2 m³-es tartályrészre osztjuk, annak érdekében, hogy két különböző anyagot tudjanak szállítani. A mellső tartályrekesz tetején egy 600 mm átmérőjű, a hátsó tartályrekesz tetején 300 mm átmérőjű dómfedél kerül kialakításra, melynek nyitása kézi működtetésű rögzítőfülekkel történik.
A rekeszek töltése, ürítése vízhűtéses, rotációs kompresszor segítségével történik. Hajtását a nyomatékváltóra szerelt mellékhajtóműről kapja hidrosztatikus hajtás közvetítésével.
A szívó- és a nyomóüzem a forgásirány megváltoztatása nélkül, egy kétállású váltócsap segítségével történik. A kompresszorház belső teréből távozó elhasznált olajat egy olajleválasztó-zajcsillapító gyűjti össze, így az nem szennyezi a környezetet.
 

Standard felszereltség:

  • 3x3 m NA110 szívó csigatömlő
  • hátsó aláfutásgátló
  • oldal aláfutásgátlók
  • műanyag sárvédők
  • műanyag szerszámos láda
Egyéb adatok 
Tartálytérfogat 6+2 m3
Komplett felépítmény tömege kb. 2.700 kg
Üzemi nyomás 0,5 bar
Kompresszor típusa JUROP LC 420 (vízhűtéses)
Kompresszor légszállítása 720 m3/ó (60% vákuum mellett)
Max. vákuum 92%

Tel: +36 42 525-111            +36 20 296 1120

E-mail: kereskedelem@ajgkft.hu